Meerdaagse opname

Voor sommige chirurgische of traumatologische operaties is een opname in ons ziekenhuis noodzakelijk. Duurt deze opname langer dan één dag, dan zult u worden opgenomen op een verpleegafdeling.

 

De afdeling

  • Komt u voor een kleine ingreep met een naar verwachting korte opnameduur, dan zult u over het algemeen worden opgenomen op de 9e etage in Eindhoven. Deze afdeling beschikt over vier-, twee- en éénpersoonskamers. De balie van de afdeling is te bereiken via telefoonnummer (040) - 888 92.
  • Als u een grotere ingreep moet ondergaan met een naar verwachting langere opnameduur, dan zult u over het algemeen worden opgenomen op afdeling 2A of 2B in Veldhoven. Beide afdelingen zijn identiek en beschikken over een aantal vier-, twee- en éénpersoonskamers. De balie van de afdeling 2A is te bereiken via telefoonnummer (040) - 888 9400. De balie van de afdeling 2B is bereiken via telefoonnummer (040) - 888 9410.

Kamer
U krijgt een kamer toegewezen waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de aard van de operatie, de ernst van uw ziekte en de bedbezetting op de afdeling. Op alle afdelingen wordt gemengde verpleging toegepast. Dat wil zeggen dat mannen en vrouwen gezamenlijk op een kamer verpleegd worden.

Bij elk bed bestaat de mogelijkheid tot het huren van een eigen televisie en telefoon aan het bed. U mag overigens op de meeste plaatsen in het ziekenhuis gebruik maken van uw eigen mobiele telefoon. Let wel op de aanwijzingen voor het gebruik daarvan. U vindt die aanwijzingen onder meer bij de ingangen van het ziekenhuis.

Op uw kamer heeft u de beschikking over een nachtkastje en een kledingkast. Omdat het ziekenhuis geen verantwoording kan dragen voor verlies of diefstal raden wij u aan om sieraden, geld of bankpasjes en andere kostbaarheden thuis te laten.

Team
Tijdens uw verblijf krijgt u met veel verschillende mensen te maken. Zo komt u verpleegkundigen tegen, leerling verpleegkundigen, verpleegkundige stagiaires, voedingsassistenten, afdelingssecretaresses, diëtisten, fysiotherapeuten, coassistenten, chirurgen en chirurgen in opleiding. Zij vormen gezamenlijk het team zorgverleners dat er alles aan zal doen om uw verblijf in het ziekenhuis zo soepel en aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Wat betreft de dagelijkse zorg zijn vooral de verpleegkundigen en de zaalarts zeer belangrijk voor u. De zaalarts zal over het algemeen elke dag visite lopen, soms samen met de chirurg. U kunt met al uw vragen bij zowel de verpleegkundige die voor u zorgt, als bij de zaalarts terecht.

Roken
In het ziekenhuis geldt een totaal rookverbod voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Roken is alleen buiten toegestaan op een aantal speciaal daarvoor aangewezen plaatsen.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek chirurgie
(040) 888 85 50

Online afspraak maken
Maak een afspraak

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving